25 Haziran 2010 Cuma

Histeriler Kontrol Altında


artworkby KerimSafa

3. albümleri "Histeri Çalışmaları" ile Çilekeş, içimize ister istemez yer etmiş geleneksel müzik endüstrisi mekanizmasına meydan okuyan bir tavırla, yeniden kaliteli bir çalışmayı bizlere sunuyor. albümlerini digital olarak kendi websitelerinden ücretsiz edinebileceğiniz gibi, 5 "para" karşılığında fiziksel cd formatında da sahip olabiliyosunuz. sitelerinde yayınladıkları albüme dair yazıya dikkat çekmek gerekiyor diye düşünüyorum:

"Histeri Çalışmaları", kişideki ruhsal ve müzikal duyu bozukluklarının, bireysel ve evrensel algıda teşhis, terbiye ve sağaltımına vesile olabilmek maksadıyla sonsuz huzurda, geri dönüşsüzce paylaşılmaktadır. Bilinçaltında ve üstünde yaşananların seslere dekode olabilen kadarı "müzik"leşerek kulağa, kalanı ise her seferinde o anki bilinçalgı düzeyinin daha derinine gizlenen "sır"lar halinde içbireysel deneyimlere ve yüzleşmelere kalmıştır. "Hakikat"in sosyo-ekonomiyle hiçbir alakası olmadığı için, "Histeri Çalışmaları"nı bu sayfadan ücretsiz olarak indirebilirsin. Beraberinde de tamamen içsel tercihlerle, yasal anlamda müziğin marketlerde metalaşabilecegi "en" düşük paha olan 5 paradan albümü edinebilip, kanını emerek büyümeye çalışan zavallı müzik piyasasının kendi kanıyla zehirlenmesine refakat edebilirsin. Artık korkmak için yanlış zamandayız.

albümün müzikalitesine ya da kayıt tekniğine dair sayfalarca kafa şişirmektense, albümün kendisini ve yayınlanma şeklini sizlerle paylaşmak istedim genel olarak. albümde 12 yeni çilekeş parçası bulunuyor. Histeri Çalışmaları isimli Çilekeş'in 3. stüdyo albümünün kayıtlarını Berk Kula üstlenmişken, mixleri yine Berk'le beraber grubun gitaristi Ali Güçlü Şimşek'in oluşturdukları "kırık" yapmış. albümün mastering'i ise Çağlar Türkmen'in elinden geçmiş. Kayıtlarının tümü 101'de yapılan albüm, Lin Records'a bağlı olarak piyasaya sunuldu. bununla birlikte albümün ilk klip şarkısı olarak "kara mizah" seçilmiş ve performans klibi klişesini kırarcasına yapılan bu animasyon içerikli çalışmayı gayet başarılı buldum. onu da altta sizlerle paylaşıorum. uğraşanların emeklerine sağlık.



bir de dipnot:klipte sol alt camda maskelerle takılan gence bi bakın bakalım tanıdık gelcekmi? keyifli histeriler...

Hiç yorum yok: